Loading...

Blog

Ik wil uiteen met mijn partner, maar ik wil geen vechtscheiding

Dit is zowat de meest gehoorde zin bij een consultatie, waarbij iemand advies komt inwinnen over een echtscheiding of over het beëindigen van een feitelijke of wettelijke samenwoonst. Dat naar een advocaat stappen automatisch betekent dat er een vechtscheiding zal volgen is absoluut een fabeltje!

24.07.2018

Vind ons
op sociale media

Ik wil uiteen met mijn partner, maar ik wil geen vechtscheiding

Een doordacht en evenwichtig akkoord, waarin elke partner zich kan vinden en waarbij elke partner zijn/ haar leven verder kan leiden, geeft ons veel meer voldoening dan een ellenlange procedure, waarbij er uiteindelijk geen winnaars zijn, omdat het geld werd op geprocedeerd en partijen (en vaak ook hun kinderen) zijn ‘opgebrand’ door de alsmaar oplaaiende ruzies en discussies.

De insinuatie dat wij als advocaat olie op het vuur zouden gooien en de gedachte dat naar een advocaat stappen voor een echtscheiding of beëindiging van een samenwoonst een mislukking zou zijn, is dan ook volledig onjuist.

Ons kantoor tracht steeds op basis van de wensen van de cliënt naar de meest aangewezen en standvastige oplossing te komen.

Wanneer er bijvoorbeeld gezamenlijke (minderjarige) kinderen zijn, is het heel belangrijk dat jullie naar de toekomst toe nog door de spreekwoordelijke zelfde deur kunnen. Er wordt namelijk (behoudens in zeer uitzonderlijke gevallen) voorondersteld dat de beslissingen over de kinderen (zoals school, hobby’s, medische beslissingen,…) gezamenlijk worden genomen, ook wanneer ouders gescheiden leven.

Niet alleen zorgt een akkoord voor meer gemoedsrust voor beide partners (en de kinderen), maar ook vooral voor een snellere en meestal ook goedkopere procedure.

Zelfs wanneer een procedure toch noodzakelijk zou zijn (omdat de situatie toch te ingewikkeld is of de andere partner aanvankelijk niet voor onderhandelingen openstaat,..), blijft een minnelijke oplossing in elk stadium van de procedure mogelijk, bijvoorbeeld via de KMS (kamer minnelijke schikking).

Contacteer ons kantoor gerust voor alle mogelijkheden en de gevolgen van het uit elkaar gaan ‘zonder vechtscheiding’ en verneem hoe en waar wij jou hierbij kunnen helpen of begeleiden.

Evelien Meyvis

Laat ons samen werken
aan uw zaak

Lexa Law